Grattis alla vinnare i Matverk 2017! Ni, liksom alla finalister, sätter er regionala särart på den gastronomiska kartan och ger oss nya goda produkter. Tack!
Ladda hem pdf med samtliga produkter som vann i respektive landskap 2017.
Besök www.matverk.se
Första pris i riksfinalen Matverk går till Slaktarens hemlighet från Ångermanland. Läs mer på vår pressida.
Andra pris i riksfinalen Matverk går till Ärtburgare från Västmanland. Läs mer på vår pressida.
Tredje pris i riksfinalen Matverk går till Siws krämiga Foie de Poulet från Gästrikland. Läs mer på vår pressida.
Hedersdiplom Matverk 2017 – Aptitligt marknadsmaterialHedersdiplom Matverk 2017 – Bästa förpackningHedersdiplom Matverk 2017 – Potentiell storsäljareHedersdiplom Matverk 2017 – Rätt i tidenHedersdiplom Matverk 2017 – Årets snackis
Bedömningarna baseras på ett poängsystem från smak- respektive marknadsjuryn så ännu vet ingen resultatet. Vinnarna offentliggörs under Forum Nyköping den 28 till 29 mars.
Årets jury: Mathias Dahlgren, hedersordförande, Gastronomiska Samtal, Elisabeth Johansson,kock & konditor, Elaine Asp, krögare, Malin Söderström, kock, Martin Berg, kock, Per Åkerlund, kock, Paul Svensson, kock, Stefan Eriksson, Råvaran, Carin Granlund Olsen, Gastronomiska Samtal, Johan Skogh, Menigo, Christina Möller, hedersdoktor, Anna Henning Moberg, Torsåkerprojektet Axfoundation, Karin Bodin, Polarbröd, Caroline Cederbladh, Sabis, Johan Ununger, Saltå Kvarn, Carro Tallving, entreprenör och Per Erklin, Cajsa Warg.
Här är finalisterna: Gratinerad krabba - Bohuslän ; Frukostströssel - Dalsland; Överstekvarn Chili senap - Gotland; Foie de Poulet - Gästrikland; HallåMiburgare - Hälsingland; Lingonglass - Medelpad; Pommes de Fleur - likör - Närke; Jordbubbis - Småland; Roccoto Raw - chilisås - Skåne; SHAKE AWHEY! - vassledryck - Stockholm; Sörmländsk Tempeh - Sörmland; Fryken Lättöl - Värmland; Ärtburgare - Västmanland; Bisonfärsking - Västergötland; Aborrkaviar - Åland; Slaktarens hemlighet - Höga Kusten/Ångermanland; Tudor Superprinsar - Östergötland
– Vi är jättestolta att vara med i Matverk och i Gastronomiska Samtal. Det ger oss en möjlighet att stötta utvecklingen av svensk gastronomi och kunna erbjuda innovationer till de kunder som söker det, säger Mia Sundling, ansvarig för sponsoring på Menigo.
Här hittar du samtliga landskapsvinnande av Gastronomiska Matverk 2015.
Här hittar du samtliga landskapsvinnande av Gastronomiska Matverk 2015.
Här hittar du samtliga landskapsvinnande av Gastronomiska Matverk 2014.
Här hittar du samtliga landskapsvinnande av Gastronomiska Matverk 2013.
HÅLL DIG UPPDATERAD
FORUM NYKÖPING
Forum Nyköping är en tongivande arena för kunskapsutbyte och samarbeten kring svensk gastronomi för hela matbranschen.
MATVERK
Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling för råvaruproducenter, förädlare och matlagare som tävlar i lag, landskapsvis. Läs mer om tävlingen på www.matverk.se.
MATBORDET
Runt Matbordet får yrkesfolk som vanligtvis inte möts tillfälle att prata och utbyta tankar med varandra över en bit mat. Passar även företag och organisationer. Besök vår Youtube-kanal.
TJUVLYSSNAT
Tjuvlyssnat är ett koncept som vi kan använda nästan överallt. Med olika tekniska lösningar spelar vi in, eller gör samtalen tillgängliga för fler, på plats. Besök vår SoundCloud-sida.
KRUBBLERIER.SE
Krubblerier är bloggen där både du och vi kan tala ur hjärtat om mat, villkor, smak, hållbarhet och framtid. Besök bloggen redan idag!
Gastronomiska Samtal, Redargatan 7, 120 61 Stockholm · carin.granlund@gastronomiskasamtal.se