MÖT OSS UNDER

Smaka på Stockholm 1 – 6 juni i Kungsträdgården

Vi finns på Salutorget som ligger nära Stora scenen vid pop up-restaurangen. Gastronomiska Samtal samlar människor till samtal runt Matbordet om de förändringar vi står inför och du är välkommen att lyssna. Vi gör också korta nedslag, Nyfiken på, bland eldsjälar på Smaka på Stockholm,  de som jobbar med och brinner för mat och pratar om vad som driver dem.

Både Matbordet och Nyfiken-på intervjuerna läggs löpande ut på YouTube.

Matbordet, torsdag 1 juni 13.30 – 14.00

Nyskaparnas tankar om entreprenörskap och kreativitet

Salutorget

Ett samtal runt Matbordet med några av de nominerade till årets Nyskaparstipendium. Värd Menigo. Vinnarna offentliggörs på Stoa scenen kl 16.00 Välkommen att lyssna på ett spännande samtal om innovation i matbranschen med Hans Naess, Gastronomiska Samtal, som moderator.

Nyfiken på Stella-priset, torsdag 1 juni kl 13.00

Nyfiken på-intervju med Maja Berthas och Anette Roswall, två av initiativtagarna till Stella-priset.

Ingmarie Wass, Gastronomiska Samtal

Matbordet, fredag 2 juni 14.30 – 15.15

Är köttkonsumtion förenlig med hållbart lantbruk?

Salutorget med HKScan om proteinskiftet

Ett aktuellt samtal om proteinskiftet. Värd: HKScan. Tid: 45 min. Vad får och bör vi äta om vi sätter hållbart i centrum? Blir världen mer hållbar utan köttätare? Hur väljer vi rätt? Sju personer med olika yrken och perspektiv samtalar om proteinskifte. Välkommen att lyssna på ett spännande samtal runt Matbordet med HKScan som värd och Hans Naess, Gastronomiska Samtal, som moderator.

Deltagare: Patrik Holm-Thisner, hållbarhetschef HKScan, Sigrid Barany, kock, Sara Begner, kock Coop, Line Gordon, vice forskningschef SRC, Ingemar Olsson, lantbrukare Alketterns herrgård, Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist/författare. Moderator: Hans Naess, Gastronomiska Samtal.

Nyfiken på Bagare & Mathantverkare, fredag 2 juni 11.00-12.15

Nyfiken på – Sébastien med vänner

Nyfiken på-intervju med bagare från tältet ”Sébastien med vänner” på tema ”vad ska en ung människa som vill bli bagare tänka på?” samt mathantverkare från tältet ”Hela Sverige Mathantverk”. Tid: ca 15 minuter. Intervjuare Hans Naess, Gastronomiska Samtal

Nyfiken på proteinskiftet, fredag 2 juni 15:30

Nyfiken på – Patrik Holm Thisner, Sigrid Bárány & Sarah Begner

Nyfiken på-intervju med Patrik Holm Thisner, hållbarhetschef HK Scan, Sigrid Bárany, Sveriges mästerkock 2012, Sara Begner, kock på Coop provkök.  Intervjuare Hans Naess Gastronomiska Samtal.

Matbordet, Salutorget, tisdag 6 juni kl 13.00

Hur mycket livskraft rymmer en bulle?

Salutorget med Saltå Kvarn om kvalitetsskiftet

Om livsmedel som medel för liv. Värd: Saltå Kvarn Tid: 45min.

Hur får vi livsmedelsförsörjning att handla om kvalitet istället för om vikt, volym, vinst och kalorier? Och hur är det med vår älskade kanelbulle – kan vi unna oss den med gott samvete? Sju personer med olika yrken och perspektiv samtalar om kvalitetsskiftet. Välkommen att lyssna på ett spännande samtal runt Matbordet med Saltå Kvarn som värd och Hans Naess från Gastronomiska Samtal som moderator.

Deltagare: Åsa Lundeblad, hållbarhetschef Saltå Kvarn, Johan Ununger, vd Saltå Kvarn, Matti Leino, agronom och doktor i genetik och växtförädling, Martin Berg, Concept responsible Café at Arket, Johannes Cullberg, vd och grundare Paradiset. Moderator: Hans Naess, Gastronomiska Samtal.

Nyfiken på kvalitetsskiftet, juni 6 juni 15.00

Nyfiken på – Saltå Kvarn, Matti Leino & Johannes Cullberg

Nyfiken på-intervjuer med – Saltå Kvarn – Matti Leino, agronom och doktor i genetik och växtförädling – Johannes Cullberg, grundare och vd matkedjan Paradiset. Intervjuare Hans Naess, Gastronomiska Samtal.

Nyfiken-filmerna läggs löpande ut på Facebook och på vår Youtube-sida.

Läs mer på  Smaka på Stockholms egen sida.

Vilka vinner Matverk 2018?

Inom kort drar tävlingen igång i Sveriges landskap. Läs mer om tävlingerna, reglerna och hur du anmäler dig här – www.matverk.se

Slaktarens hemlighet från Ångermanland vann riksfinalen i Matverk 2017

Här möter du samtliga riksvinnare här och riksjuryn från Matverk 2017.

Ladda hem pdf med samtliga produkter som vann i respektive landskap 2017.

Det goda skiftet var tema på Forum Nyköping 2017

Över 150 deltagare förde tankeväckande samtal på temat Det goda skiftet. Som alltid var det fötterna som styrde, så det var fritt fram att röra sig mellan kvalitetsskiftet (om kvalitet istället för kvantitet), proteinskiftet (resurssklok gastronomi), kulturskiftet (hur ska vi få fler planetskötare) och stadsskiftet (staden och en levande landsbygd). Inspiration i massor från inbjudna gästtalare! #matsamtal

Läs mer om Forum Nyköping 2017

HÅLL DIG UPPDATERAD

Detta gör

Gastronomiska Samtal

FORUM NYKÖPING

Forum Nyköping är en tongivande arena för kunskapsutbyte och samarbeten kring svensk gastronomi för hela matbranschen.

MATVERK

Matverk är Sveriges största produktutvecklingstävling för råvaruproducenter, förädlare och matlagare som tävlar i lag, landskapsvis. Läs mer om tävlingen på www.matverk.se.

MATBORDET

Runt Matbordet får yrkesfolk som vanligtvis inte möts tillfälle att prata och utbyta tankar med varandra över en bit mat. Passar även företag och organisationer. Besök vår Youtube-kanal.

TJUVLYSSNAT

Tjuvlyssnat är ett koncept som vi kan använda nästan överallt. Med olika tekniska lösningar spelar vi in, eller gör samtalen tillgängliga för fler, på plats. Besök vår SoundCloud-sida.

KRUBBLERIER.SE

Krubblerier är bloggen där både du och vi kan tala ur hjärtat om mat, villkor, smak, hållbarhet och framtid. Besök bloggen redan idag!

 

Våra partners!

Menigo

Sörmlands Sparbank

Nyköping kommun

Gastronomiska Samtal, Redargatan 7, 120 61 Stockholm · carin.granlund@gastronomiskasamtal.se