2014 Gastronomiskt Manifest

Samtalen är höjdpunkten på Gastronomiskt Forum. Mötet mellan människor med olika erfarenheter som i bästa fall leder till ömsesidigt lärande samtal.

Det är påfallande många som vid avslutningen av årets forum nämnde detta. De hade lärt sig så mycket! Det visar på kraften och vikten av mötet mellan människor som har olika erfarenheter. Då alla har något att lära!

27 olika samtal. Inget av dessa kan egentligen sägas vara viktigare än något av de andra. Då vi skall föra ut resultatet av årets forum så måste vi koncentreras oss på några av dem. I år blev fyra ämnen prioriterade och som vi sätter högst på agendan, men det betyder inte att de andra 23 är glömda. Vi kommer att lägga ut allt på vår hemsida så alla kan ta del av de ämnen som dryftats under årets Gastronomiskt Forum. Vill du se vilka ämnen som var mest aktuella på forumet 2013 så klickar du här. Det är bara att meddela oss om och hur du vill bidra.

Tack alla som skrev på manifestet. Det blir en så mäktig manifestation när det bildas kö för att skriva under. Representanter från hela matbranschen ställer sig bakom årets Manifest!

Nu hjälps vi åt att sätta fart på de frågor vi gemensamt prioriterat:

• Framtidens matpolitik

• Hur får vi barn och unga intresserade av mat

• Hur utvecklar vi äldreomsorgens mat och skolmatslunch

• Hur tar vi samtalet om hållbar mat från finrummet till verkligheten

Gastronomiska Samtal, Redargatan 7, 120 61 Stockholm · carin.granlund@gastronomiskasamtal.se